Wijnfeesten in de Moezel

De Moezelstreek staat voornamelijk bekend om de uitgestrekte wijngaarden. Hier kan men terecht voor verschillende soorten wijnen die een grote bekendheid hebben, ook over de grens.

Uiteraard zorgen deze wijnen voor een hoop werkgelegenheid en toerisme, maar ook voor aparte feesten die men ieder jaar erg graag viert. We kennen de Duitsers voornamelijk om de bierconsumptie, maak ook wat betreft wijn lusten ze graag een glaasje en delen ze dit het liefst met zoveel mogelijk mensen. Dit is dan ook een van de redenen dat er zoveel toeristen speciaal naar de Moezelstreek komen om daar te genieten van de wijnfeesten en deze mee te vieren met de lokale bevolking.

De wijnfeesten aan de Moezel stellen bezoekers in staat om eens in contact te komen met de wijnboeren die het gebied rijk is. In allerlei verschillende plaatsen worden de wijnfeesten gehouden en het is dus helemaal niet nodig om lang te reizen of op een andere manier lang te zoeken naar mogelijkheden om deel te nemen aan een leuk feest. Men kan in principe gewoon een dorpje of stad naar keuze induiken en daar op zoek gaan naar de plaats waar het feest gehouden wordt. Over het algemeen worden de wijnfeesten goed aangegeven met grote billboards en andere advertenties. Het is dan ook haast niet mogelijk om dit over het hoofd te zien en daarmee heel gemakkelijk om er van te gaan genieten tijdens een bezoek aan de zeer populaire Moezelstreek.

Tijdens de wijnfeesten wordt er uiteraard veel wijn geschonken. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de wijn te proeven en op die manier kennis te maken met de druiven die in dit gebied worden gebruikt voor de aantrekkelijke wijnen. Het is een wijn die men over de grens wel drinkt, maar toch een stuk minder vaak dan de Franse varianten. Het leuke hiervan is dat men daarom kennis kan maken met een voor velen nieuwe soort wijn die de meeste mensen heel goed bevalt. Wanneer ze eenmaal kennis maken met de wijnfeesten aan de Moezel gaan ze de wijn steeds meer waarderen en zullen ze er langzaam voor vallen.

Naast de proeverijen die er worden gehouden tijdens de wijnfeesten kan men er ook terecht voor bijvoorbeeld een wijnpresentatie. Hierbij wordt er verteld over de oorsprong van de wijn en de manier waarop het geproduceerd wordt. De wijnfeesten zijn er natuurlijk vooral voor de liefhebbers van wijn, maar ze weten op deze manier ook een heel andere doelgroep aan te spreken die niet zo van de smaak houdt maar zo wel een hoop kan leren over de streek en de manier waarop de wijn wordt gemaakt. Zelfs iemand die helemaal niet van wijn houdt kan op die manier een zeer interessant uitstapje maken naar de wijnfeesten aan de Moezel en op die manier genieten van een heerlijke dag in het Duitse land. Het landschap in de Moezelstreek zorgt ervoor dat iedereen zich in ieder geval heerlijk thuis zal voelen en zich geen moment zal vervelen, zeker niet wie van wijn houdt!


Goedkoop Verblijven in de Moezelstreek

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!