Fietsvakanties in de Moezelstreek

De Moezelstreek is een prachtig gebied en daarmee uitstekend geschikt voor fietsvakanties. Men moet dus niet noodzakelijk in Frankrijk zijn voor een fietsvakantie. Men kan er terecht voor de prachtige landschappen en de paden zijn er erg goed, waardoor men er heerlijk kan fietsen.

Fietsen langs de Moezel is daarom dan ook erg populair onder een grote groep vakantiegangers en lijkt zelfs ieder jaar nog weer meer bezoekers te trekken.

Fietsvakanties in de Moezelstreek zijn voornamelijk populair bij mensen die niet zo weg zijn van de steile bergen elders. Wanneer ze daar fietsen is de ontspanning vaak ver te zoeken en is het vooral het vechten tegen de eigen conditie en de zwaartekracht. Een fietsvakantie kan echter veel beter heel ontspannend zijn en er op die manier voor zorgen dat men optimaal kan genieten van het landschap en de rest van de natuur. Zeker langs de moezel is de natuur prachtig om te zien en doet men er dus goed aan hier zo optimaal mogelijk van te genieten door een fietstocht te gaan maken. Af en toe vindt men in de Moezelstreek natuurlijk wel een kleine klim en dient er even lekker aangezet te worden. Dit is doorgaans echter al snel weer achter de rug waardoor men weer kan gaan genieten van de vlakke fietsroutes die het gebied kent.

Fietsvakanties in de Moezelstreek zijn geschikt voor een grote groep vakantiegangers. Het is hierbij natuurlijk wel van belang dat men er van houdt om uitgebreid van de natuur te genieten en hier heerlijk doorheen te fietsen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van fietsen langs de Moezel en eigenlijk het meest belangrijke punt voor iedereen die er een fietsvakantie gaat houden. Over het algemeen komen er veel fietsers met aanhangwagentjes en families fietsen. Zij kunnen uitstekend terecht op de doorgaans vlakke wegen en kunnen op die manier heerlijk genieten van het prachtige weer en de uitgestrekte natuur.

De routes langs de Moezel lopen vooral over de fietspaden en de landbouwwegen. Het gaat hierbij om fietspaden die niet zijn verhard, maar uitstekend te bereiden zijn. Het zijn de paden die door de natuur lopen en de bezoekers daarmee zeer dichtbij al het moois kunnen brengen. Men kan op die manier optimaal genieten van de prachtige natuur zonder hiervoor bijvoorbeeld steeds grote afstanden af te moeten leggen. Ieder onderdeel is even mooi om te zien en men zal dus eigenlijk continu kunnen genieten van de omgeving. Daarnaast zijn er een groot aantal landbouwwegen beschikbaar die men kan gebruiken om bepaalde delen te overbruggen waar zich geen fietspaden bevinden. Het autoverkeer wordt door middel van grote autosnelwegen om dit gebied heen gestuurd en daar heeft men tijdens de fietsvakanties in de Moezelstreek dus in ieder geval geen last van.

Op alle paden bevinden zich voldoende bordjes om gemakkelijk de weg te vinden en zo heerlijk te fietsen langs de Moezel. Het is natuurlijk altijd verstandig om een kaart mee te nemen en deze voor het vertrek eens goed te bestuderen, maar over het algemeen is het vrij eenvoudig om de weg te vinden in de Moezelstreek en zo uit te komen waar men wil.


Goedkoop Verblijven in de Moezelstreek

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!